Foto VIST 2017
Kozmetika | e-referat | e-učilnica | Slo | Hr | Eng
05
Jun 17

Bliža se celodnevni dogodek Foto-VIST 2017, ki že tretje leto zapored združuje razstave, delavnice, predavanja ter seveda druženje ob fotografiji in dobri glasbi! V svojih koledarjih si torej čimprej zabeležite ponedeljek, 19. junij,...

 ...se vidimo! :)

FotoVist EventCover-web

Oddelek za fotografijo VIST - Visoke šole za storitve vabi na celodnevni fotografski dogodek, ki bo širši publiki približal različne vidike delovanja v svetu fotografije in diskurzivno odprl nekatera vprašanja fotografske podobe danes. Razgiban program bo združil razstave, delavnice, serijo predavanj in javnih pogovorov ter seveda druženje ob dobri glasbi.

Danes fotografija nepreklicno velja za najbolj uporabljan in razširjen vizualni medij, zato je potreba po njenem podrobnem razumevanju še toliko večja, tako iz teoretske kot iz praktične perspektive. Fotografska podoba je neposredna, učinkovita, asociativna, a na drugi strani tudi nenatančna, zavajajoča in potencialno manipulativna. Zato se bo javni dogodek osredotočil na različne aspekte sodobne fotografije, tako avtorske kot uporabne, teorije kot prakse, založništva kot kuratorskih praks, avtorskih pravic kot reklamne fotografije.

V prostorih Oddelka za fotografijo VIST – Visoke šole za storitve bo na ogled razstava študentov 1. in 2. letnika fotografije. V Galeriji Photon bodo predstavljena izbrana dela študentov 3. letnika fotografije. V prostorih Kina Šiška bo na sporedu serija predavanj in pogovorov, kjer bodo sodelovali priznani ustvarjalci in strokovnjaki, in dve praktični fotografski delavnici.

PROGRAM:

KINO ŠIŠKA / serija predavanj in pogovorov (15:00 – 19:00)
- 15:00 / Ustanovitev Alumni kluba VIST fotografija (pripravlja Peter Rombo, vstop le za diplomante in diplomirance VIST Fotografija)
- 15:30 / Predavanje – Arne Hodalič: Je klasična fotoreportaža že mrtva?
- 16:00 / Pogovor Fotografija v uredniških in oglaševalskih kontekstih (Anja Korošec, New Edge Magazine; Matevž Granda, Revija Outsider; Nina Dinjaški, agencija Sonce.net; Nenad Senić, Poslovni mediji)
- 17:00 / Predavanje – Jaka Repanšek: Avtorske pravice in fotografija
- 17:30 / Predavanje – Miha Colner: Samopromocija in fotografsko-umetniška scena
- 18:15 / Pogovor Izdajanje fotoknjig (Matej Sitar, The Angry Bat; Jaka Babnik, Rostfrei Publishing)
- 19:00 / Serija kratkih predstavitev avtorjev, ki razstavljajo v Photonu

GALERIJA PHOTON / otvoritev razstave (izbranih) fotografij študentov 3. letnika fotografije na VIST (20:00, kurirata Miha Colner in Jasna Jernejšek)

ODDELEK ZA FOTOGRAFIJO, VIST / otvoritev razstave del 1. in 2. letnika fotografije na VIST /19:00, kurira Nataša Ilec)

________________________________________________
Kuriranje dogodka: Miha Colner & Petja Grafenauer
Kuriranje razstave 1. in 2. letnikov: Nataša Ilec
Naslovne ilustracije: Manca Flajs & Maša Žmitek Prošić
Produkcija: Oddelek za fotografijo VIST, Ljubljana
Koprodukcija: Kino Šiška, Galerija Photon
Projekt podpira: Mestna občina Ljubljana

Oddelek za fotografijo VIST, Vodnikova 126, 1000 Ljubljana
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3, 1000 Ljubljana
Galerija Photon, Trg prekomorskih brigad 1, 1000 Ljubljana

 

 

Za zagotavljanje popolne uporabniške izkušnje uporabljamo tehnologijo piškotkov. Z uporabo spletne strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobne informacije.