Delavnici FOTO VIST 2017
Kozmetika | e-referat | e-učilnica | Slo | Hr | Eng
13
Jun 17
Delavnici cijanotipije in vezanja knjig

Delavnica vezanja knjig

Delavnica vezanja knjig, ki jo pripravljata Nataša (diplomantka VIST - Oddelek za fotografijo) ter Primož (Butični grafični studio Bookva). ponuja dve možnosti:
Prva bo izdelovanje zgibane knjige "harmonike" s trdimi platnenimi platnicami, ki bo natisnjena na 225gsm FSC certificiran mat papir s 9-barvnim tiskalnikom v studiu Bookva. Na izbiro bosta 2 velikosti: 20x30 cm (10 strani + naslovnica) ali 20x20 cm (16 strani + naslovnica). Pripravo za tisk bo potrebno oddati prej. (Prijavljeni boste dobili več informacij, navodila in indesign template za izbrano dimenzijo po elektronski pošti, za materiale in tisk bo treba na licu mesta dodati 15,00 €, prejeli pa boste darilo studia Bookva).

Druga skupina se bo na delavnici preizkusila v tehniki šivanja knjig (ročna vezava in japonska vezava) in različnih načinih izdelave knjižnih platnic. Za izvedbo s seboj prinesite printe, fotografije ali druga dela, ki jih boste želeli vezati. Domov boste poleg znanja odnesli vsaj 1 brezčrtno ročno vezano skicirko s trdimi platnenimi platnicami. Več informacij boste udeleženci prejeli po elektronski pošti.

Prijave so možne do zapolnitve vseh 6 mest na elektronski naslov referata Oddelka za fotografijo VIST This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Sporočilo naslovite s "Prijava na knjigoveško delavnico FOTO VIST 2017", v sporočilo pa napišite ime in priimek, svoje kontaktne podatke in na kateri sklop delavnice bi se želeli prijaviti. https://www.facebook.com/bookvaslovenia/

dfkfv17

 

 

Delavnice cianotipije

Na delavnici z Anžetom Grabeljškom, strokovnim sodelavcem na VIST, se bomo spoznali z osnovno fotografsko tehniko cianotipije ali modrotiska. Postopek izvira iz 2/2 19. stoletja, je preprost in enostaven za delo. Delavnica se bo začela s pripravo na izvedbo, nadaljevala s tehnikami nanašanja na papir in izdelavo odtisa s podobo rastlinja. Iz negativa bomo tako ustvarili končni izdelek.
Obvezne prijave na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Delavnica je brezplačna. (s prijavami pohitite, saj sprejmemo le 8 oseb)

dfkfv17x

Za zagotavljanje popolne uporabniške izkušnje uporabljamo tehnologijo piškotkov. Z uporabo spletne strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobne informacije.