Vpisi
Kozmetika | e-referat | e-učilnica | Slo | Hr | Eng

Vpisi


Vpisi v študijsko leto 2018/19 bodo potekali v referatu oddelka od 5. 3. 3018 dalje do zapolnitve prostih mest. 

Prijavni roki

1. prijavni rok: 6.2.2018 – 4.3.2018
2. prijavni rok: 5.3.2018 – 25.6.2018
3. prijavni rok: 26.6.2018 – 31.8.2018
4. prijavni rok: 1.9.2018 – 30.9.2018

Če bodo po 4. prijavnem roku še prosta vpisna mesta, bomo prijave sprejemali še do konca meseca, tako da bo vpis zaključen 30.10.2018.

Preizkus nadarjenosti

Preizkusi nadarjenosti bodo potekali v času od 26.3. do 28.3.2018 in od 11.6. do 13.6.2018. Če bodo po končanem izbirnem postopku še prosta mesta, bodo preizkusi nadarjenosti možni še 16.7., 17.9. in 24.9.2018. Če se ugotovi potreba po dodatnem terminu preizkusa nadarjenosti, se le-ta opravi individualno, v dogovoru s študentom. Preizkus velja samo za tekoče študijsko leto.

Vpisni pogoji

V visokošolski strokovni študijski program Fotografija se lahko vpiše vsak, ki je opravil:

 • maturo,
 • poklicno maturo,
 • zaključni izpit v katerem koli štiriletnem srednješolskem izobraževanju
 • in preizkus nadarjenosti z zagovorom portfolia.

Možen je tudi prehod iz sorodnih programov v skladu s študijskim programom.

Vpisujemo tudi tuje študente in na podlagi predhodnega dogovora tudi študente s posebnimi potrebami.

Informativni dnevi za vpis v š.l. 2018/19:

 • petek, 9.2.2018 ob 12.00 in 17.00 uri
 • sobota, 10.2.2018 ob 10.00 uri
 • četrtek, 14.6.2018 ob 17.00 uri
 • četrtek, 6.9.2018 ob 17.00 uri
 • četrtek, 20.9.2018 ob 17.00 uri

 

Do vpisa v študij fotografije na VIST vas vodijo naslednji koraki:

1. Informativna prijava :

Vas zanimajo naši študiji in si želite več informacij? Izpolnite informativno prijavo in si zagotovite informacije o študiju ter redno obveščanje v zvezi z vpisi. S tem le pridobite - brez kakršnih koli obvez!

Soglasje velja do preklica. Od obveščanja se lahko kadarkoli enostavno odjavite s klikom na povezavo za odjavo v spodnjem delu elektronske pošte ali nam pišete na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Vaše podatke bomo obdelovali z največjo skrbnostjo in skladno s predpisi o varovanju osebnih podatkov. Z oddajo te prijavnice se strinjate, da prejete podatke lahko shranjujemo in obdelujemo z namenom avtomatizacije obveščanja, izbora ustreznih ciljnih skupin in za doseganje večje učinkovitosti obveščanja. S potrditvijo te prijave izražate strinjanje, da podatke posredujemo uveljavljeni platformi MailerLite, ki jo uporabljamo izključno za potrebe našega obveščanja, skladno s predpisi varovanja podatkov.

 

2. NOVO! Obvezna prijava preko eVŠ

Pred vpisom se morate obvezno prijaviti preko eVŠ. Prijavo morate oddati do zaključka prijavnega roka. Do zaključka roka nam morate posredovati tudi vse zahtevane dokumente.

Način prijave

Prijavo za vpis oddate preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Prijavite se lahko s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali brez njega.

Če se prijavljate:

 1. s kvalificiranim digitalnim potrdilom nam po pošti posredujete le še tiste priloge k prijavi, ki ste jih v prijavi označili, da jih boste oddali po pošti (na prilogi mora biti naveden sklic na številko prijave za vpis).
 2. brez kvalificiranega digitalnega potrdila (z uporabniškim imenom in geslom) morate obrazec prijave za vpis poslati elektronsko v eVŠ, nato natisniti, podpisati in ga s prilogami priporočeno poslati po pošti visokošolskemu zavodu do zaključka prijavnega roka.

Če imate težave pri prijavi preko eVŠ, se lahko prijavite v referatu za študijske zadeve na Oddelku za fotografijo, Litostrojska 44a, Ljubljana.

>>portal eVŠ

3. Podpis pogodbe

S podpisom pogodbe si rezervirate mesto v študijskem programu Fotografija, vpisani pa ste, ko referatu dostavite vso zahtevano dokumentacijo (spričevalo 3. in 4. letnika srednje šole, potrdilo o maturi ali poklicni maturi ali zaključnem izpitu in 2 fotografiji za dokument) ter uspešno opravite preizkus nadarjenosti. Pogodbo in vpisni list vam referat lahko pošlje tudi po pošti.

4. Portfolio in življenjepis

Kandidat ob podpisu pogodbe ali naknadno po pošti predloži portfolio s svojimi deli ter kratek življenjepis. Portfolio naj bo sestavljen iz vsaj 10 fotografskih del v poljubni fotografski tehniki. Format naj ne bo manjši kot 10 x 15 cm in ne večji kot 40 x 60 cm. Dodatno lahko kandidat predloži do 10 poljubnih likovnih del, za katera meni, da izražajo njegovo kreativnost oziroma nadarjenost. Rok oddaje portfolia je najmanj tri dni pred razpisanim terminom za preizkus nadarjenosti.

5. Preizkus nadarjenosti

Za vpis v študij fotografije je potrebno opraviti tudi preizkus nadarjenosti.

Preizkus nadarjenosti, ki poteka pred strokovno komisijo, je sestavljen iz pregleda in zagovora portfolia. Pri portfoliu komisija ocenjuje posluh za likovno in prostorsko dojemanje in izražanje, definiranost motiva, prepoznavnost sporočila, tehnično izvedbo. Pri zagovoru komisija ocenjuje motiviranost za študij fotografije, zagovor portfolia, ustvarjalni in tehnični potencial za študij in morebitno profesionalno delo na področju fotografije, splošno razgledanost ter razgledanost na področju vizualnih umetnosti in medijev.

Preizkusi nadarjenosti bodo potekali v času od 26.3. do 28.3.2018 in od 11.6. do 13.6.2018. Če bodo po končanem izbirnem postopku še prosta mesta, bodo preizkusi nadarjenosti možni še 16.7., 17.9. in 24.9.2018. Če se ugotovi potreba po dodatnem terminu preizkusa nadarjenosti, se le-ta opravi individualno, v dogovoru s študentom. 

Preizkus nadarjenosti velja samo za tekoče študijsko leto. V primeru kakršnih koli nejasnosti ali težav se obrnite na referat za študentske zadeve.

Za nove študente, ki nimajo dovolj predhodnega tehničnega znanja, bomo v septembru organizirali uvajalni seminar o osnovah analogne in digitalne fotografije, z namenom, da se bodo lažje vključili v študijski proces.

Če bo sprejet sklep o omejitvi vpisa, bodo kandidati izbrani glede na splošni uspeh pri zaključnem izpitu, poklicni maturi oziroma splošni maturi (do 10 % točk), splošni uspeh v 3. in 4. letniku srednje šole (do 20 % točk) in ocene pri preizkusu nadarjenosti (do 70 % točk).

Predvideno število vpisnih mest v 1. letnik rednega študija je 45, prav tako razpisujemo 45 vpisnih mest za izredni študij.

 

 

Za zagotavljanje popolne uporabniške izkušnje uporabljamo tehnologijo piškotkov. Z uporabo spletne strani se z njihovo uporabo strinjate. Podrobne informacije.